Reptil

Det är en känsla som nästan alla jag möter på Repticon echoes, inklusive Greg Graziani, som har spelat på National Geographic ‘ s Python Hunters och driver nu en reptiluppfödningsanläggning och fungerar som en amnestipunkt för FWC. Om någon vill bli av med en reptil som de inte borde ha eller inte längre kan kontrollera, kan Graziani ordna en no-questions-asked drop off. Naturligtvis invasiva reptiler är ett problem, säger han, men så är invasiva växter, träd och däggdjur. Och när det gäller riskerna Argentinsk tegus, Burmesiska pyton och Nilmonitorer utgör för menageriet av fåglar som är beroende av Floridas frodiga landskap, är Graziani empatisk men övertygande. “Fågelfolket är oroliga”, säger han. “Jag förstår deras oro. Men jag har inte sett vetenskapen.”

Kolla också in hemsidan Reptil.se

det är måndag morgon efter Repticon och jag är på en ledig plats i Cape Coral Titta Bob Mondgock smack ett paket fryst kyckling med klo slutet av en hammare. Han pries frigör en hunk av rå fjäderfä och kastar den på baksidan av en fjäderpläterad fälla i hopp om att locka i en av de invasiva Nilens bildskärmar som hemsöker denna Gulf Coast city.

Under årens lopp har Mondgock trasslat med fler bildskärmar än han kan komma ihåg. Han arbetar för Cape Coral Environmental Resources Division, en sex-person enhet som mycket väl kan ha varit inspiration för parker och rekreation. Mondgock är Ron Swanson i gruppen: en mustachioed Libertarian som under inga omständigheter kommer att låta mig slå på min bandspelare. Innan han kommer tillbaka in i lastbilen klämmer han en armfull av fronder från en närliggande buske och staplar den runt fällan. Det handlar mindre om kamouflage än om att se till att det finns tillräckligt med skugga för att hålla nyfikna katter och tvättbjörnar från att baka till döden om de fastnar.