Vitamin E: Vad är det för och när man ska ta tillägget

Vitamin E som du kan köpa på Snorbilligt.se är ett fettlösligt vitamin som är väsentligt för kroppens funktion på grund av dess antioxidantverkan och dess antiinflammatoriska egenskaper, vilket hjälper till att förbättra immunsystemet, huden och håret, samt förebygga sjukdomar som ateroskleros och Alzheimers.

Detta vitamin kan erhållas genom mat, som huvudsakligen finns i vegetabiliska oljor och i torkade frukter. Det kan också erhållas i form av näringstillskott i apotek, naturprodukter butiker eller nätbutiker, och bör konsumeras under ledning av läkare eller nutritionist.

Vad är det för ide att köpa Vitamin E från Snorbilligt?

Den huvudsakliga funktionen av vitamin E i kroppen är att undvika skador som orsakas av fria radikaler av celler, vilket har flera hälsofördelar:

  1. Förbättra immunsystemet

Korrekt konsumtion av E-vitamin, särskilt hos äldre, bidrar till att förbättra immunsystemet, eftersom fria radikaler kan försämra kroppens normala svar på patogener.

Dessutom visar vissa studier att vitamin E-tillskott ökar resistensen mot infektioner, inklusive av influensaviruset.

  1. Förbättra hud och hår hälsa

E-Vitamin främjar hudens integritet och upprätthåller cellväggarna, vilket ökar dess fasthet. Så det kan förhindra tidigt åldrande och uppkomsten av rynkor, förbättra läkning och vissa hudåkommor, såsom atopisk dermatit, till exempel. Dessutom kan D-vitamin förhindra skador som orsakas av UV-strålar på huden.

Dessutom främjar detta vitamin också hårets hälsa, eftersom det tar hand om fibrernas integritet och uppenbarligen förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket gör att den växer frisk och glänsande. Vissa studier tyder på att personer med alopeci har låga nivåer av E-vitamin och därför kan konsumtionen av detta vitamin ha fördelar i dessa fall.

  1. Förhindra neurologiska sjukdomar

Vitamin E-brist är relaterad till förändringar i centrala nervsystemet. Därför försöker vissa studier att inkludera tillskott av detta vitamin för att förebygga och / eller behandla sjukdomar som Parkinsons, Alzheimers och Downs syndrom.

Vid Alzheimers har det verifierats att E-vitamin kan påverka de neurodegenerativa processer som är associerade med detta tillstånd. Det är dock nödvändigt att genomföra fler studier som verifierar detta förhållande, eftersom resultaten är motsägelsefulla.

  1. Förhindra hjärt-kärlsjukdom

Konsumtion av E-vitamin kan minska sjuklighet och dödlighet orsakad av hjärt-kärlsjukdom. Enligt vissa undersökningar kan intaget av antioxidanter som E-vitamin minska oxidativ stress och inflammation i kroppen, dessa faktorer är förknippade med uppkomsten av denna typ av sjukdom.

Dessutom bidrar E-vitamin till att kontrollera och upprätthålla blodkolesterolnivåer, samt minska trombocytaggregation och i sin tur risken för trombos.

  1. Bekämpa infertilitet

Konsumtion av E-vitamin kan bidra till att förbättra spermiernas kvalitet genom att öka spermiernas rörlighet hos män. När det gäller kvinnor är studierna inte avgörande.

  1. Förbättra uthållighet och muskelstyrka

Tillskott med antioxidanten vitamin E kan ge fördelaktiga effekter mot oxidativ vävnadsskada inducerad av motion, vilket kan öka uthållighet och muskelstyrka, samt påskynda din återhämtning efter träning.

  1. Hjälp vid behandling av fettlever

På grund av dess antioxidant och antiinflammatorisk verkan bidrar tillskott av höga doser av E-vitamin hos personer med alkoholfri fettlever tydligen till att minska nivåerna av cirkulerande leverenzymer i blodet och några andra faktorer som indikerar leverskada, såsom minskad ackumulering av fett i levern och fibros.
Vitamin E: Vad är det för och när man ska ta tillägget
Vilka livsmedel är rika på E-vitamin

Livsmedel rika på vitamin E är främst vegetabiliska oljor, såsom solros och olivolja; torkade frukter, såsom hasselnötter, mandel eller jordnötter; och frukter, såsom avokado och papaya, till exempel.

Kolla in en mer komplett lista över livsmedel rika på vitamin E.
När ska man använda vitamin E-tillskott

Vitamin E-tillägg kan indikeras av läkare eller nutritionist i vissa situationer, såsom:

Personer med dålig absorption av fetter, som kan hända efter bariatrisk kirurgi, irritabelt tarmsyndrom eller kronisk pankreatit, till exempel; Genetiska förändringar i Alfa-TTP enzymer eller apolipoprotein B, vilket kan orsaka en allvarlig brist på detta vitamin; I för tidiga nyfödda, eftersom vitamin E-brist kan orsaka retinopati av för tidig och hemolytisk anemi; Vid högt kolesterol för att förbättra blodcirkulationen; Par med fertilitetsproblem; Hos äldre människor att bekämpa fria radikaler och förbättra immunförsvaret.

Dessutom kan tillägget också indikeras av hudläkare för att upprätthålla hud och hårhälsa.