Varför förbereder folk?

Människor har alla olika skäl för prepping från prepperbutik.se. Vissa kan förbereda sig för nödsituationer, medan vissa kan förbereda sig för att leva utanför nätet.

Anledningarna till att människor förbereder sig kan också variera beroende på plats – de som bor i högrisktornadozoner har sina egna tankar om vad de behöver förbereda sig för jämfört med någon som bor på en kust som riskerar orkaner eller tsunamier.

Människor som förbereder sig gör det ofta för att de känner att det är nödvändigt snarare än att nödvändigtvis vilja ha en nödsituation.

Preppers tänker annorlunda när de bestämmer vilka saker som ska gå in i deras stash och hur stor det måste vara beroende på var de bor och vilka naturkatastrofer som kan drabba dem lokalt.

Om du till exempel är i Florida kanske du vill ha mer matlagring än vatten; men vattenlagring är vad du behöver mest om du befinner dig i ett torka-drabbat område.

Innehållet i en preppers stash kan också variera beroende på vilken typ de är: 72-timmars kit, bug-out väska eller långsiktiga leveranser.

Preppers har ofta flera stashes eftersom det inte alltid är möjligt att deras första skulle överleva en katastrof oskadd och orörd – oavsett om detta beror på arten av farorna nära dem eller bara otur, kan det komma en tid då alla satsningar var avstängda.